Okuyucumun durumu gerçekten incelemeye değer. Şayet sözünü ettiği gibi bakım yapılacak binanın yanı tam anlamı ile okuyucumun parseliyse bu parseli işgal edecek bir ameliye, okuyucumun binasının iznine bağlı.

Yani yan bina kendiliğinden gelip bu yeri işgal edecek biçimde kullanamaz. Şayet bir anlaşma olmadan işgal edecek olursa ilgili yerlere başvurarak bunu engellemek mümkün olacak.

Ancak yukarıda ‘durum incelemeye değer’ dedim ya, incelenecek husus, parsellerin sınırlarına bakmak. Bir ihtimal okuyucumun binasına ait parsel sınırı, komşu parselde bina duvarına kadar uzanıyor olmayabilir.

Fiziken bu alan otopark olarak kullanılıyorken bu detaya dikkat edilmiyor olabilir. Ama parsel sınırları kadastral çizimlere bakıldığında komşu binanın duvarına kadar uzanmayabilir. Bu halde de komşunun iskele kuracağı bir koridor onlara ait olarak bulunuyor olabilir.

Bunu hatırlatmamın nedeni, haksız yere bir ihtilaf çıkmasına meydan vermemektir. Şayet otoparkın tümü okuyucumun binasına ait ise evet, bu iskelenin kurulması ancak kendilerinin izni ile olacak. Belki bir tazminat rakamında anlaşarak bu iş ihtilafsız hallolacaktır.

Editör: TE Bilisim