Bir vekil ile kira sözleşmesi yapılabilir. Bu durumda kiraya veren vekil değil ona vekaletname veren asildir. Ancak okuyucularıma hatırlatmak isterim ki böyle vekaleten yapılan işlerde sözleşmenin eki olarak vekaletnamenin bir örneğinin alınması gerekmektedir.

Ancak üç yıldır bir kişi hesabına kira bedeli adı altında kira ödeniyor ise ve bu hesap numarası vekil sıfatı ile kira sözleşmesi imzalayan tarafından bildirildi ise bu mesaj saklı tutulmak kaydı ile ileride çıkabilecek bir ihtilafta kullanılabilir. Geleyim bugün için kapatılan hesaba.

Kiraya verenlerin kiracıyı müşkülde bırakmak için hesaplarını kapattıkları olur. Neticede okuyucumun düşündüğü gibi kira bedelinin ödenmediği gerekçesi ile hukuki girişimde bulunma gayretidir.

Ancak bilinçli kiracı geri dönen banka hesaplarını da ibraz etmek kaydı ile sulh hukuk mahkemesine başvurarak tediye mahalli talebinde bulunmalıdır.

Tediye mahalli demek yani kira bedellerinin ödenebileceği bir banka şubesinin mahkemece belirlenmesi demektir.

Mahkeme durumu inceler ve kiraların ödeneceği bir banka şubesini kiracıya bildirir, kiralar bu hesaba yatırılır. Böylece kira bedelleri ödenmiş olur kiracı sorumluluktan kurtulur.

Editör: TE Bilisim