Ben size söylüyorum da siz inanmıyorsunuz. Kiracı - ev sahibi problemi Bitmez! Böylesini hiç görmedim ama bundan sonra da görmeyeceğim anlamına gelmez.

Adam evden çıkmış ama hâlâ postasını koyuyor. Biz hep kiracıların mağdur durumda olduğunu bildik, işte ev sahipleri de mağdur, örneği burada.

Şimdi okuyucum ne yapacak konusuna geleyim. Birincisi kiracının kiracılığı devam ediyor. Ne zamana kadar, eşyasını toplayıp anahtarları teslim edene kadar.

Bugünkü durumda çıkan kiracı bir başka evde oturuyor diye burayı tahliye ettiği anlamına gelmiyor.

Usulüne uygun biçimde evi teslim etmediği, anahtarları kiralayana vermediği müddetçe kendisi bu yerde kiracı. Bu halde de kira bedelleri ile ortak giderler borç olarak duruyor.

Okuyucum bunu talep edecek. Sonra ya tahliye davası açacak, ev için tahliye kararı alacak veya alamadığı kiralar için (kiracı kira bedelini de ödemeyeceğini söylemiş) icra takibi yapacak.

Kanuna göre Kiracıların Hakları Neler? Kanuna göre Kiracıların Hakları Neler?

Ev eşyasına haciz koyup satışını isteyecek diyeceğim ama ev eşyasına haciz tatbiki de sınırlandırıldı.

Bu sınırlamalar dışında kalanların satışını isteyip hiç olmazsa bir kısım parasını kurtaracak, alamadığı bakiye alacağı için varsa kiracının aracına veya maaşına haciz tatbik edecek.

Sonra tahliye kararı ile evi boşaltıp dairesine sahip olacak. Yani uğraşıp duracak. İşte kira ilişkisinde bunlar da varmış. Yani mağdur sadece kiracılar değilmiş, öyle değil mi?

Editör: TE Bilisim