Hayvan sever pek çok kişilerin ev taşımak istedikleri zaman en çok araştırdıkları konulardan biri de evcil hayvanların kiracı olmaya herhangi bir engelinin bulunup bulunmadığı konusudur. Her ne kadar bir evde yaşanan olaylar ve bakılan hayvanlar ev içindeki bireyleri ilgilendirse de özellikle evcil hayvanlar kiralanan apartman dairelerinde tüm apartmanın kararlarına göre de belirlenebilir. 

Bu noktada da daha evi kiralamadan önce sözleşme ile evcil hayvanların apartman dairesinde bakılıp bakılmayacağını bilmek gerekmektedir. Bu noktada da yapılması gereken şey bir ev kiralamadan önce o evin kira sözleşmesi ve apartman yönetim planına bakmak gerekmektedir. 

EVCİL HAYVANLAR EV KİRALAMADA ENGEL OLUR MU? 

Ev sahipleri evleri kiralamadan önce tüm bilgileri ve sorumlulukları kira sözleşmesinde belirtmektedir. Bunun içerisinde evde tadilatı yapılan eşyalar, kiracının sorumluluğunda bulunan konular da bulunmaktadır. Bu anlamda sözleşmeyi imzalamadan önce mutlaka evcil hayvanların evde yaşamaması gibi konusunda bir madde bulunup bulunmadığına bakmaktır. 

Bunun yanı sıra oturacağınız ev bir apartman dairesinde ise o apartman dairesinin belirlenmiş kurallarını incelemek gerekmektedir. Bu kurallarda apartmanda yaşayan kişilerin evcil hayvanlar bakımından herhangi bir sorun çıkarıp çıkarmayacağı mutlaka yazmaktadır. Yapılan sözleşmeler arasında hayvanların apartmanda kalmasına dair olumsuz bir madde bulunmuyorsa bu konuda herhangi bir sorun çıkması çok da mümkün değildir. 

EVCİL HAYVANLAR SONRADAN İSTENMEYEBİLİR Mİ? 

Bahsettiğimiz gibi apartman yönetimini incelediğimiz zaman evcil hayvanların apartmanda yaşamalarına dair herhangi bir olumsuz madde bulunmuyorsa her ne olursa olsun hayvanların çıkma hakkı bulunmamaktadır. Tabi bu durum apartman sakinlerinin çoklu taleplerine göre değişiklik gösterebilmektedir. 

Bir istisna durum ise beslenilen hayvanın cinsine göre de değişmektedir. Eğer beslediğiniz hayvan saldırgan bir ırksa ve de apartmanda kalan diğer sakinler için bir tehdit ortaya çıkarıyorsa bu noktada o hayvanın apartmanda gönderilme gibi bir hakkı bulunmaktadır. 

Editör: TE Bilisim