Okuyucumun amacı evin satılması ve ortaklığın son bulması değil, alacağını tahsil edebilmesi. Diyeceksiniz ki zaten soru da bu ancak bunu şunun için yazdım:

Ortaklığın son bulmasının amacı farklı bir alacağın tahsili değil, ortak olunan malda ortaklıktan kurtulmak. Ancak okuyucumun amacı alacağını tahsil etmek.

Bunun için yapacağı şey evin üzerindeki ortaklığın giderilmesi sureti ile satışını istemek değil, icra takibi yapıp, bu ev üzerindeki kardeşin hissesine haciz koymak. Bu yolla evin tümünün satışı söz konusu olmayacak.

Sadece kardeşin payı üzerine haciz tatbik edilecek ve onun payı satışa çıkarılacak. Diğer kardeşler ve okuyucumun mülkiyet durumu devam edecek.

Emekliler Emlak Vergisi Öder mi? Emekliler Emlak Vergisi Öder mi?

Şayet ortaklığın giderilmesini isterse bu yolla alacağını alamayacak, belki satış bedelinden borçlu kardeşin payına düşecek olan meblağa haciz tatbikini isteyecek ama yine bir icra takibi söz konusu olacak.

Onun için dolaylı yollara girmeden doğrudan doğruya icra takibi başlatarak, borçlu kardeşin payına haciz tatbik etmesi daha sağlıklı bir yol olacak.

Editör: TE Bilisim