Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki ifadeye göre kat mülkiyeti yasasına tabi binalarda yönetim planında ‘yönetici’ olarak söz ediliyorsa bir kişi, ‘yönetim kurulu’ olarak geçiyorsa üç kişiden bahsediliyor demektir.

Dolayısıyla yönetimin kaç kişi olacağı hususu yönetim planı ile belirlenmiştir. Okuyucumun sorduğu husus, yönetim planlarında yönetimin kurulundan söz ettiğine göre üç kişilik yönetim kurulu olacaktır.

Okuyucumun anlattığı biçimde bir rahatsızlık nedeni ile veya herhangi bir nedenle yönetim kurulu üç kişinin altına düşerse, yönetim planına aykırı bir durum ortaya çıkmış olur.

Ancak hep söylediğimiz gibi binalar yönetim planına ve yasaya göre yönetilir. O halde binada yönetim kurulunun teşekkül etmesi gerekecektir ki bunun için de binada mevcut yöneticilerin çağrısı ile ve eksik yönetici seçimi gündem maddesi ile bir olağanüstü kat malikleri toplantısı yapılacaktır.

Bu toplantıda eksik sayıdaki yönetici seçimi yapılacak ve üç kişilik heyet tamamlanacaktır. Bu defa okuyucularımın aklına takılan bir soru olduğunu biliyorum.

O da şudur; “Yöneticiler bir yıl için seçildiğine göre yeni seçilen yönetici bir yıl için mi görev yapacak?”

Hayır, yeni seçilen yönetici diğerleri ile birlikte heyetin süresini dolduracaktır, o bir yılını dolduracak demek değildir.

Ancak süreleri dolduğunda yeniden seçilirse elbette sonrasında bir yıl müddetle görev yapacaktır.

Editör: TE Bilisim