Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ben İbrahim İşçi, 1978 Ünye doğumluyum. Öğrenimlerimi Ünye'de tamamladıktan sonra, askerliğimi Hakkari Şemdinli Tekeli’de bitirdim.

2000 senesinde 15 yıl boyunca özel bankalarda çeşitli görevlerde faaliyet gösterdim. Bankacılık kariyerimde en son Ünye’de özel bir bankada yönetmen yardımcısı pozisyonundayken, 2015 yılında bankacılık sektöründen ayrıldım.

Daha sonra inşaat firmalarında malzeme, yap- sat şirketlerinde müdür olarak görev yaptıktan sonra sektörün içinden biri olarak gayrimenkul işini severek yapmaya başladım.

Daha sonrasında Jaja Emlak firmasını kurarak faaliyet gösterdim.

Sektörde daha kurumsal ve profesyonel yolda büyümek ve sektörün içinden biri olarak 2022 yılında Resold Rehber Gayrimenkul Danışmanlık Firmasını kurdum.

Şu an firmamız 1 Broker, 1 Ofis Asistanı, 6 Gayrimenkul danışmanı ve 1 bilgi işlem ile birlikte Gölevi Mahallesi Toki Sokak N0;10/Z6 Ünye / Ordu adresinde faaliyete başladık. Evli, iki erkek çocuk babasıyım.

Peki, neden RESOLD’ü seçtiniz?

RESOLD Rehber Gayrimenkul, öncelikle kadro olarak bakıldığında kurumsal bir yapı içinde müşteri problemlerinin en doğru biçimde çözülebilmesi odaklı, sorunları doğru teşhis edebilen danışmanlardan oluşmakta.

Faaliyete başlamadan önce profesyonel eğitim kadrosu oluşturarak bütün personel, işe başlangıçta mesleki eğitime tabi tutuyor.

Zaman içinde gerçekleştirdiği periyodik eğitimlerle mesleki gelişimi sürdüren ve tamamen eğitimli kadrosuyla hizmet veren RESOLD Rehber Gayrimenkul, kısa zamanda bireysel müşterilerden kurumsal müşterilere, mülk yönetiminden özel projelerin pazarlamasına kadar geniş bir yelpazede nitelikli hizmet sunuyor.

İnsana ve organizasyonlara faydalı sonuçlar üretiyor, dürüst, şeffaf ve bağımsız çalışma prensibine sahip. RESOLD Rehber Gayrimenkul olarak müşterilerimizi “çözüm ortağımız” olarak kabul ediyor ve onlarla birlikte hareket ediyoruz. En iyi ödülün müşterimizin memnuniyeti olduğunu çok iyi biliyoruz.

Gayrimenkul danışmanı arayışlarınızda dikkat ettiğiniz noktalar neler?

Sektörümüz insanlarla sürekli iletişim halinde olmayı gerektiren bir sektördür.  

Dolayısıyla gayrimenkul alanında başarıyı elde etmenin yollarından biri de, insan ilişkilerindeki başarıdan geçmektedir. İnsan ilişkilerinin iyi olması, aktif bir dinleyici olması büyük öneme sahiptir.

Müşterilerimizin gerçek ihtiyaçları ve isteklerini, doğru sorular sorarak ve aktif dinleyerek ortaya çıkarmalı. Gayrimenkul danışmanımızdan aradığımız bir diğer özellik girişimci ruha sahip olmasıdır.

Çünkü danışmanımızın en öne çıkan ve bir süre sonra onu başarıya ulaştıran özelliği, hedef odaklı ilerlemesi olmalı. Hedeflerini belirlemeli ve daha sonra hedeflerini gerçekleştirmek için gereken planları sırasıyla yapmalıdır.

Düzenli çalışmalar ve eğitimler ile kendini geliştirmeyi ve ilerletmeyi amaç edinmelidir.

Çünkü çağımız hızla değişiyor, her şey hızla yenileniyor. Gayrimenkul danışmanımızda bu yenilikleri takip etmek ve kendilerini geliştirmek için eğitime ve kişisel gelişime açık olmalı. 

Son olarak işimizde güven olmazsa olmazlarımızdandır. Gayrimenkul danışmanımız karşı tarafa güven verebilmelidir.

Unutmamalıdır ki sektörümüz tamamen güven duygusu üzerine kurulu bir sektördür. Ve yaptığımız tüm işlemlerde müşterilerimizle ilişkimiz karşılıklı güven esasına dayanır.

Müşterilerinizle aranızdaki iletişimi ve onların size duyduğu güveni nasıl sağlıyorsunuz?

RESOLD Rehber Gayrimenkul olarak İnsana ve organizasyonlara faydalı sonuçlar üretiyor, dürüst, şeffaf ve bağımsız çalışıyoruz. Güven iyi niyet üzerine değil, insanların eylemleri ve gösterdikleri çaba üzerine inşa edilir.

Daha öncesinde de bahsettiğim gibi güven olmazsa olmazlarımızdandır ve bu güven sadece sözle değil, eylemle de gösterilmesi gerekir.

Müşterilerin güvenini kazanmak için onlara sebepler vermeliyiz. Örneğin zamanında randevuya gitmek, zaman sınırlarına uymak, soruları doğrudan yanıtlamak basit ama bir o kadarda güven kazanma konusunda önemlidir.

Müşterimize ihtiyaçlarına uygun onların yararına çalıştığımızı hissettiriyoruz. En iyi teklifleri yaparak, tavsiyeler vererek en iyi alternatifleri sunuyoruz. RESOLD Rehber Gayrimenkul olarak biz bunları önemsiyor, müşterimiz için daima en iyisini yapmak için çalışıyoruz.

RESOLD olarak yüksek teknolojilerden yararlanmanın faydasını nasıl görüyorsunuz?

RESOLD Rehber Gayrimenkul olarak sosyal medya ve dijital pazarlamaya büyük önem veriyoruz. Çünkü kurumsal bir gayrimenkul firması olarak dünyaya dönük girişimlere, yeniliklere zaman ve bütçe ayırıyoruz.

Bunu ofisimiz ve danışmanlarımız da bireysel olarak yapıyor ve dinamik bir ekip desteği ile ilerliyoruz.

Bu sektörde fark yaratmak için ne gerekiyor?

Öncelikle sektör doğru analiz edilmeli, gayrimenkulle alakalı yeterli bilgiye sahip olduğumuzdan emin olmalıyız. Bu yalnızca müşterilerimiz için değil gayrimenkul danışmanlarımız için de çok öncelikli bir adımdır.

Gayrimenkul sektörü güncellenen ve rekabetin bol olduğu bir alan, dolayısıyla fiyatların iniş çıkışlarını takibini sağlamak, rakip analizleri yapmak çok önemlidir.

Alıcı ya da satıcı fark etmeksizin müşterilerimizi doğru yönlendirmeyi bilmeli ve güvenilir olmalıyız. Sonuç olarak doğru fiyatlandırma yapabilmeliyiz. Ayrıca profesyonellik son derece önemli bir noktadır.

İşimizde uzmanlaşmak ve profesyonel bir şekilde hareket etmek bizi başarıya taşır. 

Dijital mecraları takip etmek, etkin kullanım sağlamak gerekli. Sosyal medya aracılığıyla görünürlük oluşturmanın güçlü yönlerinden bir diğeri de orada sahip olduğunuz esnekliktir.

Vakti yerinde içerik yaratmak, yeni ve eski takipçilerle ilişki kurmak, görüntü ve video paylaşmak veya müşterilerin bizimle ilgili haber ve bilgilerini güncellemeliyiz. Burada anahtar, aktif ve sosyal bir platformda mevcut olmaktır.

Türkiye’de gayrimenkul sektörünü nasıl yorumlarsınız?

Biz kültür olarak gayrimenkulü çok farklı bir yerde tutarız yatırım dediğimiz de ilk akla gelen şey gayrimenkul olur. Hem gelişen sektör açısından hem de yatırım açısından en değerli varlığımız gayrimenkuldür.

Size göre hangi bölgeler değerlenmeye devam edecek?

Ünye özelinde düşünürsek Gölevi Atatürk Mahallesi ve Yüceler köyü en gelişecek ve popüler yerler arasında sayabiliriz.

Bizde bu doğrultuda ofisimizi Ünye’nin en prestijli bölgesi olan Gölevi’nde tercih ettik.

Neden Gayrimenkul danışmanı ile çalışılmalıdır?

Alanında uzmandır.

Müşteri dehası geniştir.

Hızlı sonuç alır.

Düzenli pazar analizi yapar.

Bölgesine hakimdir.

Tarafları profesyonelce yönetir.
 

Editör: TE Bilisim