Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de bu gibi eylemlerde bulunan gerçek ve tüzel kişilerin tespit edilerek haklarında birtakım yaptırımların uygulanacağını ifade etti.

Mono Hukuk Kurucusu Avukat Hanife Emine Kara, “Bu doğrultuda özellikle internet siteleri vasıtasıyla gayrimenkul satışlarında, ilanların önceki ve sonraki fiyatlarının tespiti mümkün olup, yapılacak tespitler akabinde fahiş fiyat artırımı yapan kişiler hakkında idari para cezaları uygulanması mümkündür.

Yasa ve yönetmelikler gereğince, satıcılar tarafından, piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulması yasaklanmış olup aykırı davrananlar hakkında idari para cezalarına hükmedilebilecektir.

Nitekim bu gibi durumların tespiti için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu da devreye girebilecek, kurulun denetimi neticesinde varılan tespitler ile de ilgililer hakkında işlem yapılabilecek” bilgisini verdi.

Editör: TE Bilisim