Bakan Kurum, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, TOKİ'nin borçlarını kapatacaklara yönelik indirim kampanyasının 22 Mart'ta başlayacağını söyledi.

Bakan Kurum, paylaşımında, TOKİ'den ev sahibi olan ve ödemeleri devam eden vatandaşlara borçlarını kapatmaları halinde yüzde 22 indirim yapıldığını hatırlatarak, "22 Mart'ta başlayacak kampanyamız 19 Nisan'a kadar devam edecek. İndirim kampanyasının ayrıntıları TOKİ Başkanlığımızca açıklanacak. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

İndirim Kampanyasından Kimler Yararlanacak?

Yüzde 22 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek.

Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor. 

Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor.

Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak.

Borcun Tamamını Ödemek Şart Değil

Yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanmak için bütün borç bakiyesini kapatmak da zorunlu değil.

Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde de yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanabilecek.

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut, işyeri ve Arsa alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, taksit ve geriye dönük herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

2021 Yılı Öncesine İndirim

Kampanyadan TOKİ tarafından satışları 2020 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2020 yılı sonu itibarıyla başlamış olan konut ve işyeri alıcıları yararlanabiliyor.

TOKİ tarafından verilen bilgilere göre kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut, iş yeri ve arsa alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

Kampanyadan faydalanmak isteyenler dilerse gayrimenkul satış sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecekler.

Ancak geçmiş kampanyalarda olduğu gibi bu kampanyada da yastıkaltı birikimin kullanılması bekleniyor.

Geçen yılın son çeyreğinde düzenlenen kampanyadan 15 bini aşkın vatandaş faydalanmış ve ödemelerin yaklaşık yüzde 95’i banka kredisi kullanılmadan gerçekleşmişti.

Arsa da İndirim Var?

GELEN yoğun talep nedeniyle TOKİ’den arsa alanlar için de indirim kampanyası düzenlenmesine karar verildi.

Bu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar da 22 Mart - 14 Nisan 2022 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen arsa alıcıları için yüzde 10 oranında indirim yapılacak.

Kampanyadan geri ödeme taksitleri 2021 yılı Haziran ayının 30’uncu gününe kadar başlamış olan arsa alıcıları faydalanabilecek.

Editör: TE Bilisim