TGRT Haber'de yer alan habere göre, dolandırıcılıkta gün geçtikçe yeni yöntemler ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de vatandaşın kişisel bilgilerine ulaşarak evini satma yöntemi.

Bu konuda tereddüt yaşıyorsanız, uzmanların uyarısını dikkate almanız gerekiyor. Dolandırıcılar bir yandan vatandaşı beklemediği borçların altına sokarken, şimdi de tapu kaydı olanların bilgilerine ulaşarak ellerindeki evleri satıyor.

Bunun için e-Devlet üzerinden birkaç değişiklik yaparak evinizi dolandırıcıların elinden kurtarabilirsiniz. İşte, e-Devlet ‘tapu telefon bilgileri’ güncelleme…

E-DEVLET’TEN GÜNCELLEME YAPMAZSANIZ EVİNİZ SATILABİLİR

Tapu kaydım olan herkesin e-Devşet kapısı üzerinden tapu güncellemesi yapması gerekiyor.

Aksi takdirde dolandırıcılar, kimlik bilgilerinize ulaşarak, sizin haberiniz bile olmadan evinizi satabilir, malınıza el koyabilir.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Dolandırıcıların tapudaki büyük oyununa e-Devlet’teki çok önemli bir değişiklikle engel olabilirsiniz" denildi.

Kimlik bilgilerimiz birçok yerde bulunuyor. Alışveriş esnasında, kargo gönderip alırken vs. çoğu yerde kişisel bilgilerimiz mevcut. Bu da dolandırıcılara açık kapı bırakıyor.

Dolandırıcılar, siz farkına varmadan evinizi bile satabilir. Bu riskle yaşamamak için e-Devlet üzerinden hemen güncellemenizi yapın.

Yaptığınız birkaç küçük güncelleme ile bu riskten kurtulabilirsiniz. Bunun için hiçbir bedel ödemeniz ya da tapu dairesine de gitmeniz gerekmiyor.

E-DEVLET TAPU TELEFON BİLGİSİ GÜNCELLEME NASIL YAPILIR?

Turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet hesabınıza TC. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın ya da uygulamayı mobil telefonunuza indirip giriş gerçekleştirin.

Ardından arama kısmına “TAPU TELEFON BİLGİLERİ” yazın ve karşınıza çıkan ekranda 'Tapu sisteminde daha önce kayıtlı bir telefon numaranız bulunmamaktadır’ uyarı ile karşılaşırsanız, risk altındasınız demektir. Ekrandaki 'telefon numarası kaydet’ seçeneğine tıklayın ve bilgilendirme metnini onaylayıp telefon numaranızı ekleyin.

TAPU TELEFON BİLGİNİZİ GÜNCELLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Son olarak cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu ekrana girip kayıt işlemini tamamlayın. İşte bu kadar!

Bu güncellemeyi yaptığınız takdirde, artık tapuda sahte kimlik ve sahte vekalet ile adınıza herhangi bir başvuru yapıldığında, telefonunuza mesaj gelecektir.

Editör: TE Bilisim