Sözcü'de yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ile sarsılan Kahramanmaraş’ta kriz merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sosyal medyada dezenformasyon uygulayanların, herkesi olumsuz etkilediğini kaydetti.

‘Tarihin en büyük afeti ile karşı karşıya kalındığı bu süreçte herkesin el ele verdiğini’ anlatan Bakan Soylu, şunları söyledi:

Biraz önce bir video seyrettim. Bir kişi video çekerken konuşuyor ve Afganlı çıkan cesetlerin elini kesti, altınlarını aldı diyor. Bunu diyen kişiyi Adıyaman’da gözaltına aldık diyor.

Yine başka birisi, ‘Hatay’ın Samandağ ilçesine teröristler geldi, eylem yapacaklar’ diye yalan söylüyor. Sosyal medyada yardım çadırlarının gasbedildiğini ve tüm Türkiye’de yağmayı yaygınlaştırmaya çalışan zehirli, insana yakışmayan dil ile karşı karşıyayız.

Depremle bir afeti yaşarken, bir afeti de insanlığını kaybetmiş nankör olanlar sebebiyle sosyal medyada yaşıyoruz. Bu kabul edilebilir değil. Milletin duygularıyla oynayan herkese hesabını sorarız.”

“HATAY’DA YABANCILARA 1980’DEN BERİ MÜLK SATIŞI YASAKLANMIŞTIR”

Süleyman Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir siyasi parti genel başkanı ‘Hatay iyi anlar’ diyor. ‘Hatay’da yabancılara konut ve mülk satışına dikkat edilsin’ deniliyor. Hepimiz biliyoruz 1980 yılında Hatay’da mülk satışı yasaklanmıştır.

Aynı zamanda 2011 yılında bakanlar kurulu kararıyla hazine arazilerinden de bu tip mülk satışları yasaklanmıştır. Buradan istismar ortaya koyabilir miyim endişesinde olan ucuz insanlardır bunlar.

Editör: TE Bilisim