Sigortam.net'te yer alan habere göre, konut sigortası primleri, deprem risk bölgelerinin farklılığından dolayı binanın bulunduğu yere göre farklılıklar gösterebilir. Bunun dışında kat sayısı, konutun bulunduğu kat, bina yapı tarzı da konut sigortası primine etki eder.

Binanın sigorta ettirilmesi durumunda bina içerisinde yer alan her türlü sabit tesisat konut sigortası kapsamı içine dahildir. Bina içinde yer alan eşyalarında dahil edildiği bir konut sigortası yaptırılması halinde binadaki tüm eşyalar sigorta kapsamına alınır. Bu nedenle hem evimizi hem eşyalarımızı korumada ”Konut Sigortası Yaptırmanın Önemi” büyük.

Hasarın meydana gelmesi halinde eşyaların da zarara uğramaması için sigortaya konu olan konutun içindeki eşyalarla birlikte güvenceye alınması gerekir. Bu sayede az bir maliyet farkı ile daha büyük bir güvence sağlanır.

Binada kiracı olunması durumunda eşya teminatı yapılarak eşyalar güvence altına alınmış olur.

Konut Sigortası Kapsamı İçerisindeki Ek Teminatlar

Konut sigortası kapsamı, sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterebilir. Buna karşın tüm şirketlerde ortak olan ana teminat (yangın teminatı) dışında konut sigortası teminatları, ek teminatlarla genişletilerek daha fazla riski güvence altına alabilir. Konut sigortası kapsamı kişilerin isteğine bağlı ek teminatlar ile farklı prim ve detaylara sahip olur. Konut sigortası kapsamı içerisindeki ek teminatları aşağıdaki listemizden öğrenebilirsiniz.

-- Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri ve kötü niyetli hareketler

-- Sel/su baskını

-- Cam kırılması

-- Ferdi kaza

-- Hırsızlık

-- Yardım hizmetleri

-- Enflasyondan korunma

-- Deprem ve yanardağ püskürmesi

-- Aile reisi sorumluluğu

-- Dahili su

-- Yer kayması

-- Araç çarpması

-- Fırtına

-- Duman

-- Kar ağırlığı

-- Yangın mali mesuliyet ve kira kaybı

-- Enkaz kaldırma

Evinizi, eşyalarınızı ve ailenizi çeşitli risklere karşı korumak için konut sigortası yaptırın. 

Editör: TE Bilisim