Türkiye’de yabancılara konut sayısı artarken yabancı emlakçı sayısı da her geçen gün artıyor.

Kimi yabancılar izin belgesi aldıktan sonra al sat yapıyor, kimisi ise yetki belgesi olmadan emlakçılığa girişiyor.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Derneği Başkan Vekili Mustafa Özelmacıklı, TGRT Haber muhabiri Hanifi Bayar’a yabancı emlakçıların oluşturduğu mağduriyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Özellikle yetki belgesi olmadan faaliyet gösteren pek çok yabancı emlakçı olduğuna dikkat çeken Özelmacıklı, bu durumdan kaynaklı mağduriyetlerin gün geçtikçe artığını söyledi.

DENETİMLER SIKILAŞTIRILMALI 

Özelmacıklı, satış yetkisi olmadan çeşitli satış sözleşmeleri ile protokol yapanlar ve bunun yanı sıra ikinci elde farklı taşınmazlar göstererek yapılan satışlar nedeniyle birçok yabancı vatandaşın mağdur olduğuna dikkat çekti.

“Denetimlerin sıklaştırılması gerekiyor” diyen Özelmacıklı, yabancı gayrimenkul acentelerin sağlıklı denetlenememesi nedeniyle mağduriyetlerin gittikçe arttığını söyledi. 

YABANCI MÜŞTERİLER YABANCILARLA ÇALIŞMAK İSTİYOR 

7 yıldır Türkiye’de gayrimenkul  satış danışmanlığı yapan Omer Sakka, hükümetin gayrimenkul sektörüne büyük önem verdiğini ve bu sektörün büyümesine yardımcı olmak için yasalar çıkardığını söyledi.

Yabancıların Türkiye’den ev alırken yabancı satış danışmanlarını tercih ettiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Yabancı danışmanlar olmalı. Elbette yetkinliğini, profesyonelliğini kanıtlamış Türk kardeşlerimizle işbirliğine vurgu yapmalılar.” 

Editör: TE Bilisim