Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş trendi döviz kurunda yaşanan dalgalanma sonrası yeniden yükselişe döndü. 

Geçtiğimiz hafta Akbank ve Yapı Kredi Bankası ve dün Garanti Bankası konut kredisi faiz oranlarında artış yaparken DenizBank ve Finansbank ise indirim uyguladı. Ziraat Bankası'nın indirimi ile başlayan kamu bankalarının konut kredisi kampanyası ise seçimlerin ardından ilk iki günde devam ediyor. 

Bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması %1.86 seviyesindeyken konut kredisi faiz oranlarının nasıl seyredeceğine dair net bir yorum bulunmuyor. Ekonomistler faizlerin ilerleyen haftalarda dolar da yaşanacak dengelenme yada artışa bağlı olarak hareket edeceğini bildiriyor. 

EN DÜŞÜK FAİZ ZİRAAT'TE

Güncel olarak en düşük tabela konut kredisi faiz oranı %1.28 seviyesinde kalmaya devam ediyor. Bu oran üzerinden 100.000 TL tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık taksitler yaklaşık 2.400 TL olurken geri ödenecek miktar ise 144.000 TL' ye ulaşıyor.

5 YIL VADELİ KONUT KREDİSİ İÇİN BANKALARDA DURUM

KrediPazari.com'un araştırmalarına göre 2 Nisan itibariyle bankaların 5 yıl vadede uyguladıkları konut kredisi faiz oranı şu şekilde;

VakıfBank 5 yıl vadeye dek kampanyalı Bahara Özel Sarı Panjur Konut Kredisi için %1.28, Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi için ise %0.98 konut kredisi faiz oranı sunuyor. 

Ziraat Bankası 5 yıl vadeye kadar %1.28 faiz oranı uyguluyor. 

HalkBank 5 yıl vade için kampanyalı Canım Evim Konut Kredisi kampanyası dahilinde %1.28 faiz oranı kullandırıyor. 

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanları için 5 yıl vadeye kadar %1.54 kara payı oranı sunuyor.

Garanti Bankası 500.000 TL' ye kadar konut kredisi kullandırımlarında 5 yıl vade için  %1.8 faiz oranı uyguluyor.

Yapı Kredi Bankası 5 yıla kadar %1.65 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

DenizBank 100.000 TL' ye kadar konut kredileri için %1.69 faiz oranı sunuyor. 

İş Bankası Sonbahar Konut Kredisi kapsamında %1.72 konut kredisi faiz oranı uyguluyor.

İNG Bank 5 yıl vade için %1.7 konut kredisi faiz oranı sunuyor. Krediye ek sigorta kullanımına bağlı olarak oran düşünebiliyor. 

Akbank 5 yıla kadar %1.77 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor. 

Editör: TE Bilisim