12 ÜLKEYE TEMSİLCİLİK

Türkiye'nin inşaat alanında dünyada ikinci olduğunu açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum , yabancı ülkelerde yaşayan Türklerin ve yabancıların konut alımları kolaylaştırmak için 12 ülkede tapu kadastro temsilciliği açılacağını belirtti.

YURT DIŞINDAN EV ALMAK KOLAYLAŞACAK

Bakan Kurum, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve yabancı ülke vatandaşları ülkemizden gayrimenkul alacakları zaman Tapu Müdürlüklerine giderek oradan işlemlerini yapabilecekler. Bunun dışında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bir çevre müşaviri kadro tahsisi gerçekleştireceğiz. Yoğun olarak müteahhitlik hizmeti verdiğimiz ülkelerde iş yapan yüklenicilere yardımcı olmak ve orada yeni iş imkanları aramak için bu müşavirler vasıtasıyla çalışacağız” dedi. 

ALMANYA'DA İLK TAPU KADASTRO BERLİN'E AÇILDI

Berlin Başkonsolosluğu’nda kurulan Berlin Tapu ve Kadastro Temsilciliği ile Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye’de taşınmaz edinmek isteyen yabancılar tapu işlemlerini yapabiliyor. Alım işlemlerinin yanı sıra intikal, ipotek, trampa, bağış işlemleri ile tapu kaydı, tapu kayıt örneği, kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon ve harita örneği verilmesi işlemleri de bu temsilcilikte yapılabiliyor.

440 BİN MÜTEAHHİT VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de yaklaşık 440 bin müteahhit olduğunu belirterek, "Müteahhitlik sektörünü övünerek anlatıyoruz. Hem bu sektörümüzü hem de Türkiye’de çok gelişmiş olan inşaat malzemeleri sektörümüzü yurt dışına açmamız gerekiyor. Yurt dışına iş yaptığımız ülkelerde ihracat yapacağımız bir model geliştireceğiz” dedi.

TAPU KADASTRO ŞUBESİ AÇILACAK ÜLKELER

 Almanya, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Rusya, Belçika, Katar ve 2 ülkede kurulması planlanıyor. Bu ülkeler belirlenirken ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının sayısı, taşınmaz edinen yabancıların sayısı, potansiyeli yüksek ülkeler ile ekonomik ve tarihi ilişkiler dikkate alındı.

Editör: TE Bilisim