Ortak Konut Hissedardan Habersiz Kiralanabilir mi? Ortak Konut Hissedardan Habersiz Kiralanabilir mi?

240 haneli bir sitede muhalif bir kişinin çıkıyor olması aslında memnuniyet verici. Bu kadar insanın olduğu bir yerde her şeyde yüzde 100 hemfikir olmak mümkün değil. Elbette muhalifler çıkacaktır.

Okuyucumun sitesinde bunun sadece bir kişi olması onlar için memnuniyet verici olmalı. Bakın yakıt değişimi konusunda yasa ne diyor:

“Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır.”

Görüldüğü gibi bu dönüşüm için tam iştirak aranmaz. Sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karar alınır ve dönüşüm yapılır. Bunun için bir masraf gerekiyor ise bu dönüşüme karşı olan kat maliki dahi bu masrafa iştirak etmek zorundadır.

Dolayısı ile sitenizde doğalgaza dönüşüm için gerekli çoğunluk fazlası ile vardır ve bu dönüşüm yapılır. Karşı çıkan o tek bağımsız bölüm maliki de masrafa iştirak eder. Üstelik hem çevre sağlığı hem de kömür yakmanın külfeti düşünüldüğünde bunun aksine bir halin kabulü de mümkün değildir.

Editör: TE Bilisim