Aydınlık'ta yer alan habere göre Akçam, emlak sektöründe son zamanlarda en çok konuşulan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

1 Temmuz’dan sonra kira artış oranlarındaki yüzde 25 sınırının kalkma ihtimalinin olduğunu ifade eden Akçam, bu tarihten sonra kira fiyatlarında artışın meydana geleceğini söyledi. Akçam, sorunun çözümü için ise kentsel dönüşümün hızlandırılmasını işaret etti.

Ev Sahipliği Oranı Dünyada Ne Kadar? Ev Sahipliği Oranı Dünyada Ne Kadar?

KENTSEL DÖNÜŞÜME AĞIRLIK VERİLMELİ

Yaz mevsiminin başlaması ile sadece Ankara’da değil Türkiye’nin her yerinde (başta büyükşehirler olmak üzere) kira fiyatlarının yükselebileceğini öngördüklerini vurgulayan Akçam, “Bu durum birçok anlamda hem kirada oturmak zorunda kalan vatandaşlarımızı zorlayacak hem de ev sahiplerini.

Beraberinde de kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan sorunlardan dolayı bu konuyla alakalı mahkemelerde de yığılma meydana gelecek.” dedi. Türkiye’de konut açığının bitmediğini ve meselenin de buradan başladığını belirten Akçam, şunlara değindi:

“Kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli. Geçtiğimiz yılın sonuna doğru kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel olan kat maliklerinin uzlaşması konusunda 3’te 2 zorunluluğunun kaldırılması konuşuldu.

Büyükşehirlerde olduğu gibi yurt genelinde kentsel dönüşümü hızlandıracağını söylemiştik. Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmesiyle konut açığının giderileceğini ve yüksek kira sorununun çözülebileceğini düşünüyoruz. Bunun için de kentsel dönüşümün önündeki bütün engellerin kaldırılmasından yanayız.

İNŞAAT MALZEMELERİNDEKİ FAHİŞ FİYATLAR

"Çimento ve beton başta olmak üzere inşaat malzemelerindeki fahiş fiyatların kontrol altına alınmalı, insanların sınırsız konut sahibi olmalarının önüne geçilmeli, ikinci el konutlara uygun kredilerle insanların ulaşabilmesi sağlanmalı, kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılmasına bir an önce başlanmalıdır.”

Editör: Gayrimenkul Gündemi